Gräshoppa designet av Greta M. Grossman

Greta M. Grossman

Greta M Grossman
Foto: Gubi

Greta M. Grossman (1906-1999) var en svensk møbeldesigner, interiørdesigner og arkitekt, og var en kvinnelig pioner og designikon. Etter å ha fullført stipendet ved den anerkjente kunstinstitusjonen i Stockholm (Konstfack) i 1933, åpnet hun sin egen kombinerte butikk og verksted. I løpet av det samme året giftet hun seg og emigrerte til California, USA.

Greta M. Grossman var en kvinnelig pioner og designikon. Hun opererte som pådriver og utvikler i den mannsdominerte designverden.

Gjennombrudd med skandinavisk design

Etter hun flyttet til California i 1940, åpnet hun en godt publisert butikk på Rodeo Drive i Los Angeles. Greta var den første som brakte skandinavisk moderne estetikk til Sør-Californias spirende modernistiske scene. Hennes unike tilnærming til svensk modernisme ble en umiddelbar hit i Los Angeles og hun tiltrakk seg fort kjendiskunder som Greta Garbo, Ingrid Bergman, Joan Fontaine, Gracie Allen og Frank Sinatra.

Gräshoppa designet av Greta M. Grossman
Gräshoppa gulvlampe og GMG Chaise Longue | Foto: Gubi

Gräshoppa og Cobra lampene er noen av de mest kjente verkene utført av Greta M. Grossman. Gubi produserer og selger disse lampene i dag.

Gräshoppa og Cobra designet av Greta M. Grossman

Den ikoniske Gräshoppa gulvlampen og bordlampen ble designet i 1947. Gräshoppa har et ikonisk, sofistikert og lekent design, og er like aktuell i dag. Lampen er et godt eksempel på Grossmans lunefulle forspråk, som både er organisk og moderne.  

Cobra vegg-, gulv– og bordlampe er designet på 1950-tallet. Lampen er karakterisk ved dens ovale skygge som ligner slangens hette. Greta M. Grossmans delikate formspråk kommer vakkert til med lampens lette, myke og ikoniske form.

I tillegg produserer og selger Gubi flere av hennes design, som GMG Chaise Longue (designet 1951), Modern Line-serien (designet 1949) og G-10-serien (designet 1950-tallet).

Cobra designet av Greta M. Grossman
Cobra gulvlampe | Foto: Gubi
Gräshoppa designet av Greta M. Grossman
Gräshoppa gulvlampe og pendel | Foto: Gubi
Facebook
Email
WhatsApp
Scroll to Top

Bli Et Hjem-kunde

* Må fylles ut

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som du kan bruke på et helt kjøp på ethjem.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde deg ut igjen, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.