Krystallkule fra Hadeland Glassverk

Maud Gjeruldsen Bugge

Maud Gjeruldsen Bugge

Maud Gjeruldsen Bugge er designsjef og kunstnerisk leder på Hadeland Glassverk. I 2014 designet hun Krystallkule i et prosjekt for Sparkebank 1. I 2019 ble Krystallkule nominert til beste produkt hos Norsk Lyspris.

Maud har jobbet på Hadeland Glassverk siden 1989 med design, kunst og håndverk. Multikunstneren har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland, og er representert i flere samlinger, blant annet Kunstindustrimuseet og KODE. For vinserien Brilliant ble hun tildelt Merket for God Design fra Norsk Designråd i 1996.

«Yrkesvalg som designer var ikke et opplagt valg for meg, jeg har vokst opp i en familie hvor kunst og business fristet på hver sin måte. Jeg hadde et par år på universitetet som var spennende, men jeg bestemte meg for å prøve en annen retning og søkte SHKS (Kunsthøyskolen i Oslo). Etter annet år på skolen fikk jeg et stipend av Hadeland Glassverk og fikk boltre meg i form og farge i 9 uker, dette ga mersmak. Etter at masteroppgaven var levert, ble jeg tilbudt jobb som designer på Hadeland Glassverk.«

Hvilke kvinnelige forbilder motiverer og inspirerer deg?

Grete Prytz Kittelsen

Grete Prytz Kittelsen 

Benny Motzfeldt

Benny Motzfeldt

Tone Vigeland

Tone Vigeland

Grete Prytz Kittelsen var en norsk norsk gullsmed og smykkedesigner. Benny Motzfeldt var en norsk glasskunstner og en viktig fornyer av glasskunst. Tone Vigeland er utvilsomt en av de mest fremtredende smykkekunstnerne i Norge i moderne tid. Andre kvinnelige forbilder som motiverer og inspirerer meg er Nora Guldbrandsen, som var en av Norges første profesjonelle industridesignere, og den franske motedesigneren Coco Chanel

Krystallkule-serien gir kunden valgmuligheter til å skape det helt personlige til seg selv og rommet hvor kulene skal henge.

Krystallkule miljøbilde
Krystallkule miljøbilde
Krystallkule miljøbilde

«Da jeg designet Krystallkulen var ønsket å gi kunden mulighet til å sette sitt personlige preg på «bukettene» som har vært den morsomste drivkraften. Å gi kunden valgmuligheter til å skape det helt personlige til seg selv og det rommet hvor kulene skal henge.»

«Krystallkulene ble laget i 2014 og var tegnet til Sparebank 1, hovedkontor på Youngstorget. Bygget var fra slutten av 1800-tallet, og kunden ønsket et moderne uttrykk. Min utfordring var å skape noe nytt, men samtidig ta inn elementer fra den tiden bygget var fra. Jeg tegnet kulen som den tidsnøytrale form den er, krydret med tidsriktige fargepalett, og satte tidsåndens merker ved å bruke ulike slipemønster fra slutten av 1800- tallet.»

Bruker du dine egne design hjemme, eventuelt hvilke?

Jeg tegner kun det jeg kunne tenke meg å ha selv. Til daglig spiser og drikker vi av egendesign, tenner lys og setter blomster i egendesignede vaser. I hjemmet har vi Odyssé, Ice, Kokong, Lanterne vase og lykt og mye mer.

Hvilke andre kvinnelige designere har du hjemme?

Jeg har få ting av andre kvinnelige designere, men har kunst av flere dyktige kvinnelige kunstnere.

Jeg vil beskrive kvinnelige designere som MODIGE, ORIGINALE og UTHOLDENDE. Kvinnelige designere supplerer BÆREKRAFT, BRUKERVENNLIGHET, PRODUKSJONSVENNLIGHET og GRENSESPENGENDE LØSNINGER til designyrket og produksjonen av produktene.

Hvor ser du deg selv og din designstil om 10 år?

Det å være et skapende menneske er en viktig del av meg og vil for alltid være meg, så jeg fortsetter videre livet ut. Et skapende menneske er alltid i bevegelse, alltid på vei mot nye ideer og utfordringer, jeg har mitt formspråk og min fargepalett, det er mitt, men jeg vil samtidig preges og påvirkes av tiden vi lever i og av utfordringene jeg får underveis. Så hvor dette ender kan man umulig vite.

Facebook
Email
WhatsApp
Scroll to Top

Bli Et Hjem-kunde

* Må fylles ut

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som du kan bruke på et helt kjøp på ethjem.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde deg ut igjen, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.