Skogsberg & Smart lykter

Mimmi Smart

Mimmi Smart gründer og designer i Skogsberg & Smart

Mimmi Smart er utdannet Grafisk Designer og Art Director fra Berghs School of Communication. I 2008 startet hun luksusselskapet Skogsberg & Smart sammen med Magnus Skogsberg. De spesialiserer seg på skreddersydde interiørobjekter. Deres design er munnblåst og håndmalt, noe som sikrer at hvert produkt er unikt.

"Jeg har elsket farge og form helt siden jeg var liten. Vi pratet alltid om design hjemme og jeg lærte meg tidlig å sette pris på og se det vakre i hverdagen."

Hvilke kvinnelige forbilder motiverer og inspirerer deg?

«Ilse Crawford er en fantastisk interiørdesigner som skaper herlige varme miljøer.»
Ilse er en designer, lærer og kreativ leder og gründer av Studioilse. Hun har designet og møblert offentlige og private hjem.

Ilse Crawford

Når vi laget et nytt design tar vi utgangspunkt i kontakten med glassverket vårt og inspirasjonen er alltid å lage noe eget, et annerledes design som skaper kjøpelyst, men fremfor alt noe vi selv ønsker.

Produksjon av Boule serien
Miljøbilde av Boule

«Vi tar utgangspunkt i kontakten med glassverket vårt og inspirasjonen er alltid å lage noe eget, et annerledes design som skaper kjøpelyst, men fremfor alt noe vi selv ønsker. Vi lanserte Hurricane Boule i 2016 og oppkalte kolleksjonen etter det franske ballspillet Boule.»

«Hurricane Boule ble skapt med samme idé som alle våre produkter. De skal være vakre, ha vekt og ikke minst skal lyset brenne trykt inne i lyktene våre. Munnblåst og kvalitet er hedersord i vårt design. Vi bruker håndverkskunnskapene med nytenkning og innovasjon. Hvordan vi gjør det er vår lille hemmelighet.»

Bruker du dine egne design hjemme, eventuelt hvilke?

Absolutt. Jeg har alle våre ulike lykter i hjemmet mitt og jeg varierer ofte. Vi designer bare ting vi selv vil ha.

Hvilke andre kvinnelige designere har du hjemme?

Den andre kvinnelige designeren jeg har hjemme er Ingegerd Råman.

Jeg tror på arbeidsplasser med en blanding av både kjønn og kompetanser. Verden ville vært kjedelig om det kun var mannlige designere eller bare kvinnelige designere. Vi er en kvinnelig og en mannlig designer i selskapet vårt, og jeg vet faktisk ikke hvem av oss som er kvinne eller mann.

Hvor ser du deg selv og din designstil om 10 år?

Vårt design er laget for å vare i en evighet. Klassiske former som tåler tidens tann. Om 10 år har vi fortsatt å utvikle vårt varemerke til å omfatte flere vaser, skåler og kanskje champagneglass. Vi vil også designe for andre merker.

Facebook
Email
WhatsApp
Scroll to Top