Søs Sofabord Natur fra FDB

Stine L. Weigelt

Stine Weigelt designer

Stine L. Weigelt er utdannet industriell designer fra Designskolen Kolding. I ung alder fikk Stine plass i FDB-familien med stolen «Anker». Stolen viderefører FDB sin tradisjon for pinnestoler. I 2017 designet hun Søs bordet, som har det samme DNA-et som Anker-stolen. Begge møbler er laget i eik og står på tre bein.

Hvorfor valgte du designyrket?

«Det ligger dypt inni meg å jobbe med kreative prosesser, det har vært en naturlig del av livet mitt så lenge jeg kan huske. Min mor lærte meg det fine håndverk og min far lærte meg å jobbe på et verksted.»

Hvilke kvinnelige forbilder motiverer og inspirerer deg?

Camilla Monsrud

Camilla Monsrud

For meg spiller det ingen rolle hvilket kjønn designeren har, mer måten å tilnærme seg design og prosess. Kvinnene som inspirerer meg mest er kvinner med pågangsmot og budskap bak designene deres. Det er ofte deres håndverk, prosess og en utforskende tilnærming til materialer. En designer jeg synes er inspirerende er Camilla Monsrud. Urnene hennes er et vakkert eksempel på estetisk og funksjonell design. Døden er noe mange av oss unngår å snakke om, Camilla våger å sette form på et vanskelig tema, som er dypt inspirerende. Se Camilla sine produkter her. 

Kvinnene som inspirerer meg mest er kvinner med pågangsmot og budskap bak designene deres. Det er ofte deres håndverk, prosess og en utforskende tilnærming til materialer.

Søs bordet designet av Stine Weigelt
Søs bordet designet av Stine Weigelt
Stine Weigelt og Anker stol

Søs bordet ble designet i 2017, og fås i tre størrelser og to farger. I likhet med stolen Anker J157 til FDB Møbler balanserer også Søs på tre bein. Form og detaljer er inspirert av Anker, som er med på å skape en relasjon mellom produktene. Arbeid med å foredle og forenkle konstruksjonen basert på så få elementer som mulig.

Søs bordet skal gi brukeren ro, funksjonalitet og estetisk forenkling.

Bruker du dine egne design hjemme, eventuelt hvilke?

Mine prototyper og produkter er en del av hjemmet vårt som en naturlig del av hverdagen vår. De beveger seg fra rom til rom og fra behov til behov.

Hvilke andre kvinnelige designere har du hjemme?

Det har gått opp for meg at jeg kun har mannlige designere i hjemmet mitt. Det må jeg endre på!

Hvor ser du deg selv og din designstil om 10 år?

Jeg har ingen 3, 5 eller 10 årsplan, for meg er det viktigst at jeg kan bevege meg i den retningen som føles riktig, men designstilen min vil være preget av å tenke så sirkulært som mulig i form av design, produksjon og bruk av materialer.

Akkurat nå samarbeider jeg blant annet med tekstildesigner Kitt Dusinia for å utvikle nye farger og materialer basert på overskudd fra tekstilindustrien. Samarbeidet har så langt resultert i et nytt materiale, Textile Cardboard og et samarbeid med Kvadrat Really om å utvikle farger basert på resirkulerte fibre for deres produktlinje av Solid Textile Board og Acoustic Textile Field.

Les mer om Stine sitt spennende prosjekt på www.tekstilpap.dk

Facebook
Email
WhatsApp
Scroll to Top

Bli Et Hjem-kunde

* Må fylles ut

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som du kan bruke på et helt kjøp på ethjem.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde deg ut igjen, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.