Miljøbilde Artwood

Interiørdesigner Birthe deler – slik styler du hagen eller balkongen

Sommeren og hagesesongen er rett rundt hjørnet, og i butikken bugner det av nydelige hagemøbler fra Lafuma, FDB Møbler og Artwood. Liten balkong eller stor hage, her har du en oversikt over hvilke utemøbler du bør velge og hvordan du kan style det. Interiørdesigner, Gullfjærvinner i Uterom, kjøkken og stue, og VIXEN semifinalist Birthe (@villakildal), har delt hennes beste tips.

En passe stor terrasse eller hage – da er Ancone fra Lafuma perfekt.

Lafuma | Ancone spisebord og spisestoler

Ancone stol fra Lafuma sikrer den perfekte sitteposisjonen. Stolene er komfortable, kan stables og «henges» på bordet, noe som er perfekt hvis man har dårlig plass. I tillegg tørker putene raskt, står mot fukt og tåler UV-strålene. Stolene kan matches med Ancone spisebord. Spisebordet er minimalistisk med en nydelig finish og har plass til 8 stoler rundt. Bordet kan demonteres for lagring.

«Drømmer du om grillkvelder med gjester, legger du hovedvekt på et stort spisebord. Plasser gjerne spiseplassen i nærheten av døren, så slipper du å bære mat og servise så langt. Kombiner gjerne materialer og tekstiler for å skape spenning. Og ikke vær redd for å bruke farger på verken tekstiler, blomster eller blomsterkasser.»

Interiørdesigner Birthe @villakildal

Har du litt mindre plass og i tillegg trenger klappstoler på utflukt, da anbefaler vi Anytime fra Lafuma

Lafuma | Anytime stoler og bord

I motsetning er Anytime stol en nettere versjon, og det ligger litt i ordet Anytime – kan brukes når og hvor som helst! Stolen kan klappes sammen, og perfekt hvis du trenger utemøbler du kan bruke på verandaen og stranda. Den kommer med og uten armlenere. Stolene kan matches med Anytime spisebord, som finnes i to størrelser. Bordet kan også slåes sammen enkelt og raskt.

«Tenk belysning. Ingenting er så koselig som å sitte i hagen en sen sommerkveld når belysningen er fin. Lyslenker som henger i et tre, lanterner og solcellelamper som er skjult i buskene gir den perfekte stemningen. Har du ikke mulighet til å få lagt hagebelysning i form av spotter, finnes det masse lekkert på batteri og solcelle som gir den rette stemningen. Det beste er at de kan flyttes rundt.»

Interiørdesigner Birthe @villakildal

Her finner du våre lykter.

På jakt etter den perfekte solstolen? Vi har selvsagt testet alle solstolene fra Lafuma!

Lafuma | Maxi Transat Solstol Plus – farge outremer

Vi har fem ulike solstoler og har selvsagt testet dem alle for deg! De netteste versjonene er Maxi Transat Solstol og Maxi Transat Solstol Plus. Sistnevnte som er avbildet over, har i tillegg en hodestøtte i skum som gir den ekstra gode komforten. Begge stolene har avtakbart stoff for enkel rengjøring og fire justeringer. De er lange i ryggen, tar lite plass og er lett å ta med. Ønsker du hakket mer komfort, så er Transabed Batyline Duo solstol og Transabed Batyline solstol to utrolig gode stoler. De er kortere enn Maxi Transat i ryggen, enkle å slå sammen, har tre reguleringsnivåer og stroppene gir god og behagelig armstøtte. Disse kan matches med Transabed Batyline fotpall for ekstra komfort. Ønsker du derimot den ultimate komfort, så er Transabed BEC solstol og Next Batyline BEC Fotpall den du ønsker. Den luksuriøse solstolen har høy komfort og gir den ultimate liggestillingen. Designet er original siden 1962.

«Del hagen, terrassen eller balkongen i soner med hver sin funksjon, da blir det straks mer spennende. Ønsker du også å forlenge sesongen eller bruke uterommet på sene kvelder og regnværsdager, er pergola et flott alternativ, gjerne med varmelampe. Husk gode tekstiler – det finnes mye lekkert på markedet som tåler norsk klima. Skinnfeller og trebrett er aldri feil å style med. Utetepper er moderne igjen, og et godt alternativ til deg som har et slitent gulv.»

Interiørdesigner Birthe @villakildal

Her er våre tekstiler for komplett styling.

Har du en stor uteplass, da anbefaler vi Artwood eller FDB Møbler

Artwood | Tampa Sunchair

Artwood er en ny leverandør hos oss. Merkevaren ble etablert i 1969 av et svensk vennepar, og fokuset er å levere solide og miljøvennlige møbler. Solstolen deres Tampa Sunchair er en smart solstol som tar lite plass. Den er utrolig behagelig, kan reguleres og det følger med fotpall og setepute. Og for deg som har mye plass og ønsker å skape en fast uteplass har vi fått inn flere solide sofaer og stoler fra Artwood.

Artwood San Diego sofa 3 seter og armchair og vintage coffeetable | Marbella dining armchair

San Diego-serien fra Artwood har en sofa med 3 seter og armchair. Serien har en stram stil med faste og gode seteputer, og ryggputene er myke og behagelig. I tillegg er putene vannavstøtende, men de bør legges bort ved store regnmengder. Match med deres solide vintage coffeetable. Ønsker dere derimot å sitte lenge ved bordet, så er Marbella Dining Armchair en nydelig og behagelig stol.

FDB Møbler | M1 Sammen hagestol | M2 Sammen Hagebord

Foretrekker du kanskje solide tremøbler, så har vi i år fått inn de nydelige teak-møblene fra FDB Møbler. De solide stolene er perfekt til hagen eller terrassen, og er enkle å vedlikeholde. Serien har matchende hagestoler, hagebord, fotpall og solseng.

FDB Møbler | M1 Sammen hagestol | M2 Sammen Hagebord

Facebook
Email
WhatsApp
Scroll to Top

Bli Et Hjem-kunde

* Må fylles ut

Velkomstrabatt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og motta en velkomstrabatt på 10% som du kan bruke på et helt kjøp på ethjem.no. Velkomstrabatten er gyldig i 1 år, kan kun brukes en gang og kan ikke kombineres med andre rabatter.
Merk! Velkomstrabatten blir sendt til mailen du har registrert hos oss, og det kan ta 2-3 minutter før du mottar koden. Hvis du ikke har mottatt koden etter 30 minutter, sjekk søppelpost eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.

Ved å huke av boksen ovenfor samtykker du til at vi kan sende deg nyhetsbrev. For å melde deg ut igjen, klikk "meld meg av nyhetsbrevet her"-linken i bunnen av alle nyhetsbrev du mottar fra oss, eller kontakt oss på netshop@ethjem.no.